Werkwijze

U krijgt ècht een beeld van hoe uw tuin er straks uit kan komen te zien!

Een tuin dient aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Om een
goed ontwerp te kunnen maken is het dus essentieel om u te leren kennen!

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Onze eerste stap is dan ook u te bezoeken voor een vrijblijvend gesprek.

Buiten de persoonlijke ontmoeting maken we dan ook graag gelijk kennis met de locatie. Omdat de tuin in zijn omgeving moet passen bekijken we de ligging ten opzichte van het huis en de ruimte eromheen.

Natuurlijk bespreken we uw wensen en budget. Wilt u graag een traditionele tuin of juist heel modern, of wel eigentijds maar niet te extreem? Een stadstuin of een bostuin? Speelruimte? Exotisch? Van elk stukje grond valt iets unieks te maken!

Als we het gevoel hebben op hetzelfde spoor te zitten maken we duidelijke afspraken over het vervolgtraject.

Plan en schetsen

Tijdens een vervolgafspraak tonen we u de eerste schetsen en lichten we deze toe. Veelal zullen we 2 verschillende ideeën uitgewerkt hebben. Door hier samen naar te kijken en onze gedachten uit te wisselen ontstaat een plan wat verder uitgewerkt zal worden.

Het definitieve ontwerp

Het volgende gesprek is voor het definitieve ontwerp. Door middel van een presentatie tonen wij u het overzicht en de verschillende details. U krijgt ècht een beeld van hoe uw tuin er straks uit kan komen te zien!

Buiten de presentatie ligt het ontwerp ook vast in een beplantingsplan. Indien we het zo afgesproken hebben ook een verlichtingsplan.

Alle ideeën, beelden, plannen en schetsen worden in de vorm van ons fraaie ‘Ontwerpboek’ persoonlijk aan u overhandigd.

En dan?

Ja, en dan…? Dan staat de realisatie voor de deur. Wellicht kiest u er voor dit in eigen beheer te doen, maar ook hier begeleiden wij u graag. Daarnaast kennen we meerdere hoveniers die in staat zijn binnen strakke afspraken het ontwerp volledig tot zijn recht te laten komen.